Utile

Gene False – PRO sau CONTRA?

A inceput sa imi placa sa scriu genul asta de articole, PRO sau CONTRA, iar azi abordez un subiect foarte controversat in lumea frumusetii si a machiajului: genele false.

Intai de toate, let me introduce you to the falsies world! 🙂

Genele false sunt de mai multe tipuri, din materiale diferite, iar aplicarea lor se face prin mai multe metode. Nu o sa intru foarte mult in detalii, insa inainte de a decide daca sa va aplicati gene sau nu, e bine sa faceti un mic research. Eu primesc foarte des intrebarea “aplici si gene?” de la clientele mele si imi place ca de fiecare data sa le mentionez optiunile disponibile.

Asadar, exista 3 tipuri populare de gene:

 • Extensiile de gene fir cu fir – ele se aplica printr-o tehnica speciala de catre un specialist in aplicare extensii.

Adezivul este unul special, rezistent in timp, aplicarea genelor facandu-se direct pe firul natural al genelor noastre. Procedura poate dura intre o ora si doua ore, in functie de experienta specialistului si de cerintele clientului, iar extensiile rezista pana la 2-3 saptamani, dupa care e nevoie de intretinere (reumplerea “golurilor” cu extensii noi). Extensiile de gene se aplica folosindu-se mai multe tehnici: 1D, 2D, 3D s.a.m.d. Basically, daca vrei gene mai dese, poti opta pentru 2D (2 extensii pe un fir natural) sau 3D (3 extensii pe un fir natural) etc. De asemenea, difera si dimensiunea lor, de la 6-7 mm la 14-15mm. Da, exact, un centimetru juma’ de gene :D. 

 • Genele false de tip smocuri/buchetele – sunt de obicei din plastic sau matase si se pot aplica atat de un makeup artist, insa le poti aplica si tu acasa, cu putin exercitiu. Genele smocuri necesita un pic mai mult timp la aplicare, pentru ca se aplica alternativ, din aproape in aproape, smocurile, pe pleoapa, la baza genelor naturale.

Avantajul genelor de tip smoc este ca se vad foarte natural si poti ajusta dimensiunile in functie de forma ochilor si de marimea genelor naturale. Ele nu rezista decat pana la prima demachiere – chiar nu recomand sa le pastrati mai mult timp – pentru ca adezivul va fi dizolvat de catre produsul de curatare si ele vor pica.

 • Genele false de tip banda – se aplica cel mai des, cel mai rapid si cel mai usor si poti fi aplicate de catre oricine. Se foloseste acelasi tip de adeziv ca in cazul smocurilor, insa, din punctul meu de vedere, genele false de tip banda au mai multe dezavantaje: se pot dezlipi mai usor, pot arata inestetic daca nu sunt alese corect si pot fi mult mai incomode decat celelalte.

Sfatul meu atat ca persoana care iubeste machiajul si care a incercat toate tipurile de gene false, cat si din perspectiva unui makeup artist este ca inainte sa decideti pentru ce varianta optati, ar trebui sa tineti cont de urmatoarele elemente si, evident, sa cereti parerea unui makeup artist sau artistului care va machiaza periodic.

 • atunci cand vorbim despre gene false de tip banda
  • ce model mi se potriveste?
  • cat de dese sa fie genele?
  • cat de lungi sa fie?
  • din ce material sunt facute?
  • cat de confortabile sunt? – si aici va dau un hint: cu
  • cat costa? – aici nu o sa intru acum in detalii, insa pretul este important. O pereche de gene de 15 lei nu vor arata niciodata ca unele de 60 lei, de exemplu, pentru ca vorbim despre calitate diferita.
 • atunci cand vorbim despre genele false de tip smocuri
  • care e lungimea ideala in comparatie cu genele tale naturale, forma ochiului si dimensiunea pleoapei?
  • genele de tip smocuri nu sunt waterproof si se vor dezlipi la prima demachiere
 • atunci cand vorbim despre genele false de tip extensii fir cu fir
  • care e lungimea ideala raportata la forma ochiului, dimensiunea pleoapei si a genelor naturale? – din pacate, am vazut foarte multe doamne si domnisoare cu extensii aplicate incorect, care nu faceau decat sa schimbe total forma ochiului si fizionomia.

Sa va explic… Daca ochii tai nu sunt exagerat de ascendenti si extensiile sunt aplicate pana in coltul ochiului, optandu-se pentru tehnici 2-3-4D etc, ochii vor parea foarte cazuti. Daca vorbim despre niste extensii foarte dese, care vor acoperi pleoapa, ochii vor parea bulbucati si intunecati. Daca vorbim despre o pleoapa ingusta, chiar cazuta, care “poarta” niste extensii mult prea lungi, pleoapa cazuta va fi si mai proeminenta. Daca toate cele de mai sus se aplica la o singura persoana, ferice de noi, makeup artistii. NOT! Oricat ai incerca sa creezi efectul de lifting ai unor ochi cazuti, extensiile de gene nu vor face decat sa ne ingreuneze munca.

P.S. Trebuie sa tineti cont ca extensiile de gene vor afecta genele naturale. Eu mi le-am distrus dupa doar 2 luni de extensii si am stat cu Bonilash-ul la purtator vreo 6 luni, ca sa se regenereze cat de cat. Asa ca daca ai gene lungi si frumoase de la mama natura, nu are rost sa ti le strici cu extensii. Smocuri sau banda iti poti aplica oricand, pentru ca acelea nu afecteaza genele naturale.

Daca veti tine cont de aceste elemente, veti sti ce tip de gene sa alegeti, insa e important ca si makeup artist-ul sau specialistul in aplicare gene sa stie ca ati venit cu temele facute si ca voi veti avea curajul sa refuzati un model de gene care nu vi se potriveste si nu va face sa va simtiti confortabil.

Ca recomandari de gene false va pot mentiona:

Sper sa va fie utile toate sfaturile mele si sa-mi spuneti ce tip de gene preferati, ca-s tare curioasa. 🙂

 

Spread the Beauty! <3

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *